2020. március 29., vasárnap

Klasszikus olasz pizzatészta, amit akár le is lehet fagyasztani!

Egy régi, klasszikus recept, amiből a fagyasztóba is kerülhet és legközelebb csak elő kell venni.



Hozzávalók:

250 ml víz,
450 g liszt,
1 tasak porélesztő (7 g),
1 teáskanál só,
1 teáskanál cukor,
2 evőkanál olívaolaj


Elkészítés:

Készíthetünk dupla adagot a tésztából és lefagyaszthatjuk egy részét. A meleg vízben keverjük el a cukrot és az élesztőt. A lisztet tegyük egy tálba, öntsük hozzá az élesztős vizet. Adjuk hozzá az olívaolajat és a sót. Dolgozzuk össze a tésztát, amikor már nem ragad, tegyük meleg helyre kelni. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával. Amikor megkelt  (kb. 1,5 óra) osszuk el a tésztát két részre, így két darab pizzatésztát kapunk. Nyújtsuk ki kerekre, tegyük rá a kiválasztott feltétet, majd süssük meg. Jó étvágyat!