Igazi puha, illatos mézes puszedli, amit imádtunk gyerekkorunkban.
Hozzávalók:
Puszedli:
1 db tojás
2 db tojássárgája
15 dkg méz
30 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
10 dkg vaj
2 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék (ízlés szerint lehet több is)
1 kk szódabikarbóna
3 ek tej (amennyit felvesz a tészta)
Máz:
20 dkg porcukor
2 db tojásfehérje
Elkészítés:
Puszedli:
A mézet kikeverjük a tojással és a 2 tojássárgájával.
A száraz hozzávalókat is kikeverjük. Hozzágyúrjuk a kikevert mézet és annyi tejet, hogy jól formázható legyen. Hűtőbe tesszük kb. egy órára.
A hűtőből kivett tésztából diónyi golyókat formázunk , azokat kilapítjuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és légkeverésen 180 fokon 10 percig sütjük (aranybarnára).
Máz:
A mázhoz habverővel összekeverjük a tojásfehérjét a porcukorral.
Beleforgatjuk a puszedliket (akár az egészet, akár csak a tetejüket), és szobahőmérsékleten hagyjuk megdermedni, vagy 3-4 percre visszatesszük az elzárt sütőbe.