Mostanában egyre több helyen láttam megosztva és egyszerűen muszáj volt kipróbálnom. Elronthatatlan és valami isteni fincsi lett a végeredmény!
HOZZÁVALÓK:
Hozzávalók a gombóchoz:
1 kg túró
20 dkg cukor
2 db tojás
3 db zsemle
2 csomag vaníliás cukor
2 db citrom reszelt héja
10 dkg mazsola (kihagyható)
5 evőkanál zsemlemorzsa
tej
Hozzávalók az öntethez:
4 pohár tejföl
2 csomag vaníliás cukor
6 evőkanál cukor
1 csapott evőkanál fahéj
Hozzávalók a morzsához:
vaj
zsemlemorzsa
cukor
ELKÉSZÍTÉS:
A szikkadt zsemléket áztassuk be annyi tejbe, amennyit felszív. Amint jól megszívta magát nyomkodjuk ki. Ezután keverjük össze a gombóc hozzávalóit.
Vajazzunk ki egy jénait. Gyúrjunk tetszés szerinti méretű gombócokat, és fektessük le a tálba. Keverjük ki az öntetet, és öntsük nyakon a gombócokat.
Süssük 200 fokon kb. 30 percig. Ha előbb elkezd lepirulni, vegyük ki.
Amíg sül a gombóc, addig pirítsuk meg vajon a zsemlemorzsát, és adjunk hozzá pár evőkanál cukrot is. Ettől finomabb lesz a morzsa. Főleg ha kicsit karamellizálódik. Ezt borítsuk rá a sütőből kivett gombócokra.
Tejföllel és porcukorral tálaljuk.