Imádjuk a házi hájas tésztát, így, szilvalekvárral megtöltve pedig különösen imádjuk!
HOZZÁVALÓK:
60 dkg liszt,
40 dkg tisztított darált háj,
2 ek. jó tejföl,
1 egėsz tojás,
1 ek. ecet,
1csapott kávėskanál só ės
cukor,
kb 3,5 dl szódavíz
ELKÉSZÍTÉS:
A tészta hozzávalóit jól kidolgozzuk ės 15 percig pihentetjük. A hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk. A tėsztát kinyújtjuk ės a lisztes hájat rákenjük. Az egėszet felcsavarjuk, nyújtófával ellapítjuk ės tėglalap alakúra kinyújtjuk ės nėgyszeresre összehajtjuk.
obbról közėpre, balról közėpre ės az egėszet könyv alakban egymásra hajtjuk. 30 percet hidegen pihen a tėszta. A kinyújtást ės hajtogatást mėg kėtszer megismėteljük de már csak háromszorosan összehajtva 20 percig hideg helyen pihentetve.
A kėsz tėsztát tetszőleges formákra vágva ės megtöltve jó forró sütőben rózsaszínűre sütjük, ėn 200 fokon sütöttem. Hájast sütöttem Horváth Ilona szakácskönyvébőligen. Magas hőfokon kell sütni és élő kell melegíteni a sütőt, akkor sütés után könnyű lett a tészta.