2020. március 31., kedd

Almás piskóta, négy finom íz, egyetlen süteményben



Négy finom íz egyetlen süteményben. Kell ennél több? 


Hozzávalók:

Almás piskóta:

150 g porcukor
230 g finomliszt
1 csomag vaníliacukor
1 csomag sütőpor
2 kk. kanálőrölt fahéj
3 db tojás
1,5 dl olaj
1 dl tej
400 g reszelt alma (nagy lyukú reszelőn lereszelve)

Kakaós piskóta:

120 g rétesliszt
100 g porcukor
1/2 csomag sütőpor
2 ek. kanál kakaó
1 db tojás
1,5 dl tej

Almás töltelék:

900 g alma (nagy lyukú reszelőn lereszelve)
2 dl tej
6 ek. kanál kristálycukor
3 csomag csokis pudingpor

Szükségünk lesz még:

350 ml habtejszín
1 csomag vaníliacukor
100 g reszelt csokoládé

Elkészítés:

Elkészítjük az almás piskótát: a hozzávalókat alaposan eldolgozzuk, a tésztát 38x25 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
Ezután a kakaós piskóta következik: a tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet és tejet, tészta állagúra dolgozzuk. A tésztát, ahogy az előző esetben is, sütőpapírral kibélelt, azonos nagyságú tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Hozzálátunk az almás töltelékhez: az almát a cukorral edénybe tesszük, elkezdjük főzni, majd amikor már puha, hozzáadjuk a tejben csomómentesre kevert pudingport és addig főzzük, amíg szép sűrű nem lesz.
Kezdetét veheti a rétegezés. Az almás piskótára rátesszük az almás-pudingos krémet. Lefedjük a kakaós piskótatésztával, majd erre kenjük rá az utolsó réteget. Ehhez a habtejszínt a vaníliacukorral együtt habbá verjük. A tetejét reszelt csokoládéval díszítjük. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután kihűét, felkockázzuk és tálaljuk.